KAULAPANNAT.NET   Toimituskulut kaikkiin tilauksiin alk. 6,90 euroa. Yli 200 euron tilaukset toimitetaan ilman kuluja!


Mittausohjeet

Varmistaaksesi, että tilaamasi tuote on sopivan kokoinen, lue huolellisesti mittausohjeet.

Puolikiristävä kaulapanta

Kun tilaat puolikiristävää kaulapantaa, ota mitta koiran kaulasta heti korvien takaa. Mitta saa olla napakka, pehmeällä mittanauhalla mitattu. Koiran kaula on kapeimmillaan korvien takaa, ja näin mitattuna koira ei pääse irti pannasta esimerkiksi peruuttaessaan.

Laita pehmeä mittanauha koiran korvien taakse kaulan ympäri. Mittanauha saa olla napakasti kaulan ympärillä, muttei liian tiukalla. Älä lisää ylimääräisiä senttejä mittaan tai sormia mittanauhan väliin. 

 Valikossa ilmoitettu koko (esim. 35 cm) on pannan sisämitta pannan ollessa kireimmillään. Mittaa koiran kaula korvien takaa(napakka mitta) ja katso valikosta sopiva koko (joko sama kuin mitta tai pari senttiä lyhyempi). Jos et löydä sopivaa kokoa taulukosta, valitse lähin sopiva koko valikosta ja  lisää koiran kaulanympärysmitta tilauksen viestikenttään!

Ketju/nyloninen tai nahkainen kiristävä osa lisää pannan mittaa n. 10 cm, jolloin panta on helppo pukea ja riisua.

Kokovalikossa on koot 5 cm välein. Mikäli kaulan mitta osuu väliin, valitse valikosta lähin sopiva ja kirjoita tilauksen kommenttikenttään kaulan tarkka mitta (kassalla).

Ketjuja on saatavana useaa eri kokoa. Löydät ketjujen kuvat ja mitat Materiaalit -sivulta.

Solkipanta

Laita pehmeä mittanauha koiran kaulan keskivaiheille ja ota napakka mitta kaulasta. Älä lisää senttejä tai sormia mittanauhan alle (kuvat koiran mittaamisesta yllä).

Solkipantojen kokovalikossa ilmoitettu koko on pannan mitta soljesta keskimmäiseen reikään pannan ollessa auki. Valitse valikosta pannan koko, joka on n. 5 cm suurempi kuin koirasi kaulan napakka mitta. Oikealla puolella on kokotaulukko, jossa vasemmassa sarakkeessa on pannan koko. Oikeassa sarakkeessa on pannan sisämitta, joka tarkoittaa pannan mittaa sen sisäpuolella, kun panta on kiinni. Jos koiran kaula on esimerkiksi 44 cm, valitse sille koko 50 cm.

 Vanhasta pannasta saa myös sopivan mitan alla olevan kuvan ohjeen mukaan.

Kuonopanta

Kuonopantaan tarvitaan mitta kuonosta sekä kaulanympäryksestä. Kuono mitataan kuonon juuresta koiran suun ollessa kiinni, kuten oheisessa  kuvassa. Mitan tulee olla napakka, ei kiristävä muttei myöskään löysä! (HUOM! Ethän lisää senttejä "varmuuden vuoksi" muuten mitoitus valmistettavassa kuonopannassa on todennäköisesti liian iso) Kaulan mitta otetaan heti korvien takaa kuten puolikiristävää pantaa varten (katso ylhäällä ensimmäinen kuva).