MittausohjeetAnu Kylä-Kaila

Varmistaaksesi, että tilaamasi tuote on sopivan kokoinen, lue huolellisesti mittausohjeet.

Puolikiristävä kaulapanta

Kun tilaat puolikiristävää kaulapantaa, ota mitta koiran kaulasta heti korvien takaa. Mitta saa olla napakka, pehmeällä mittanauhalla mitattu. Koiran kaula on kapeimmillaan korvien takaa, ja näin mitattuna koira ei pääse irti pannasta esimerkiksi peruuttaessaan.

Puolikuristavan mittaus

Alla olevasta kuvasta näet oikean tavan mitata:

Laita pehmeä mittanauha koiran korvien taakse kaulan ympäri. Mittanauha saa olla napakasti kaulan ympärillä, muttei liian tiukalla. Saamallasi mitalla tilaat pannan. Älä lisää ylimääräisiä senttejä mittaan tai sormia mittanauhan väliin. Ketju/nyloninen tai nahkainen kiristävä osa lisää pannan mittaa n. 10 cm, jolloin panta on helppo pukea ja riisua.

Puolikuristavan mittaus

Kokovalikosta näet koot 5 cm välein. Mikäli kaulan mitta osuu väliin, voit kirjoittaa tilauksen kommenttikenttään kaulan tarkan mitan (kassalla).

Ketjuja on saatavana useaa eri kokoa. Kuvassa ilmoitetaan vahvuudet eri ketjuille. Esimerkiksi ketjun nro 1. vahvuus on 2 mm, mikä tarkoittaa yhden lenkin teräksen paksuutta. O 20 mm taas tarkoittaa O-renkaan halkaisijaa. Ketjut 5 ja 6 ovat hyvin paksuja ja melko raskaita, joten älä valitse niitä pienen koiran pantaan.

Solkipanta

Laita pehmeä mittanauha koiran kaulan keskivaiheille ja ota napakka mitta kaulasta. Älä lisää senttejä tai sormia mittanauhan alle.

Solkipannan mittaus


Solkipantojen kokovalikossa ilmoitettu koko on pannan mitta soljesta keskimmäiseen reikään pannan ollessa auki. Valitse valikosta pannan koko, joka on n. 5 cm suurempi kuin koirasi kaulan napakka mitta. Vanhasta pannasta saa myös sopivan mitan alla olevan ohjeen mukaan.

Solkia on useaa eri kokoa. Ilmoitettu soljen koko, esimerkiksi solki nro 1 on 15 mm, tarkoittaa soljen sisämittaa, eli minkä kokoinen hihna mahtuu soljen sisään. Kovin pieneen pantaa emme suosittele solkia 4. tai 6.

Kuonopanta

Kuonopantaan tarvitaan mitta kuonosta sekä kaulanympäryksestä. Kuono mitataan kuonon juuresta, kuten alla olevassa kuvassa. Kaulan mitta otetaan heti korvien takaa kuten puolikiristävää pantaa varten (katso yl ensimmäinen kuva).

Kuonon mittaus

Y-valjaat TOISTAISEKSI EI SAATAVILLA

Alla oleva kuva näyttää oikeat paikat mittojen ottoa varten.

Mitat Y-valjaita varten

1. Kaulan ympärys: Mittaa kaulan juuresta ympärysmitta.
2. Ylähihna
3. Alahihna; mitta kaulan alaosasta etujalkojen välistä mahan alle.
4. Rinnanympärys: ota mitta 5-10 cm kainaloiden takaa, koiran rintakehän leveimmältä kohdalta.

T-valjaat TOISTAISEKSI EI SAATAVILLA

Mittaus T-valjaita varten

1. Etuosan mitta: Ota mitta rinnanympäryshihnasta kyljeltä toiselle puolelle
2. Rinnanympäryshiha: Ota mitta 5-10 cm kainaloiden takaa, rintakehän leveimmältä kohdalta.